ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

12088536_505484886288282_907053051624162981_nΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Δήμοι Αμμοχώστου και Αγίου Αθανασίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της ΛΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑ: The English Scholar’s Ring & The Venetian, Ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας. Τρίτη, 13 Oκτωβρίου, 2015 ώρα 19.00, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίου Αθανασίου (παλαιό δημοτικό σχολείο Οδός Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή 1 / πρώην Καισαρείας)
Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
–Χαιρετισμοί–
κος Κυριάκος Χατζηττοφής, Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου
Δρ. Σίμος Ιωάννου, Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου

–Παρουσίαση συγγραφέα–
Χρίστος Ζαχαριάδης
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ανοιχτού Σχολείου

–Παρουσίαση βιβλίου The Venetian–
Ιωάννης Τζίρος
Πρόξενος Κύπρου στο Μιλάνο

–Παρουσίαση The English Scholar›s Ring–
Δρ. Νικόλας Κουρέας
Ανώτερος Ερευνητής Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών

Θα ακολουθήσει δεξίωση
RSVP | 25864130 -or- info@armidapublication.com

Περίληψη βιβλίου The Venetian:
Το The Venetian είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται παράλληλα στην Κύπρο και την Ιταλία του 15ου αιώνα και του σήμερα.
1467-8
Με την ανάληψη από το Αντρέα Κορνάρο των νέων καθηκόντων του ως οικονομικός σύμβουλος του βασιλιά, ο νεαρός Βενετός Μαρίν Ζανέττι έρχεται στην Κύπρο για να αναλάβει την επίβλεψη του επικερδούς μύλου ζαχάρεως και των τεράστιων κτημάτων της οικογένειας Κορνάρο στην Επισκοπή. Η ιστορία ακολουθεί τον Μαρίν στις επαγγελματικές του δραστηριότητες – σε μια Κύπρο που βρίσκεται στο επίκεντρο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ανατολής και Δύσης – και στην εκπαίδευσή του στα πολιτικά τεκτενώμενα του νησιού από τον ίδιο τον Αντρέα Κορνάρο, τον άνθρωπο που σχεδίασε το γάμο της ανηψιάς του Κατερίνας με τον Ιάκωβο ΙΙ.
Όταν μια μέρα η Ελένη, που για μερικούς θεωρείται θεραπεύτρια και για άλλους μάγισσα, μια γυναίκα που καταφέρνει να ξεγλιστρά από το κοινωνικό σύστημα και να ζει τη ζωή της με τους δικούς της κανόνες, σώζει τη ζωή του Μαρίν αναπτύσσεται μεταξύ τους ένα ειδύλιο που διακόπτεται από τα σχέδια του Αντρέα Κορνάρο να παντρέψει τον Μαρίν με αστή Βενετσιάνα. Τελικά η αγάπη τους υπερισχύει, παντρεύονται και κάνουν εφτά παιδιά που φέρουν το όνομα Ζανέττι δια μέσου των αιώνων.
2010-1
Ο Λορέντζο Ζανέττι, σεφ από το Ροβίγκο στην διοικητική περιφέρια του Βένετο, αποφασίζει να προσθέσει χρώμα στην μονότονη ζωή του μετά το θάνατο της γυναίκας του και ρίχνεται στο κυνήγι του να ανακαλύψει τα ίχνη του προγόνου του Μαρίν Ζανέττι. Όταν όλες του οι προσπάθειες στη γεννέτηρά του και στη Βενετία δείχνουν προς την κατεύθυνση της Κύπρου, έρχεται στο νησί και προσλαμβάνει τις υπηρεσίες της προσωπικής ξεναγού Μαρίνας Ζανέττου, γόνος προσφυγικής οικογένειας με αδελφό αγνωούμενο, για να τον βοηθήσει όχι μόνο με την έρευνά του αλλά και να ανακαλύψει τις τοπικές ομορφιές και γεύσεις. Στην πορεία αντιλαμβάνεται πόσα κοινά στοιχεία έχουν οι δύο μεσογειακοί λαοί.
Ο αναγνώστης θα απολαύσει τις ενσωματωμένες λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής των ανθρώπων – την ζεστασιά τους, ήθη, έθιμα, ενδυμασίες, τρόπους διασκέδασης, οινογαστρονομία, προβληματισμούς – και των δύο εποχών καθώς και ιστορικών γεγονότων από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Περίληψη βιβλίου The English Scholar’s Ring:
Το The English Scholar’s Ring είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται παράλληλα στην Κύπρο και στους Αγίους Τόπου κατά την Τρίτη Σταυροφορία, καθώς και στην Κύπρο του σήμερα.
1191-2
Το βιβλίο ακολουθεί τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο και την μετάβαση από τους Βυζαντινούς, στους Άγγλους, στους Τεμπλάρους και τελικά στους Φράγκους καθώς και την Τρίτη Σταυροφορία με τον Ριχάρδο και τον Σάλαντιν.
Ο λόγιος Alan Archer, γνώστης της Ελληνικής και Αραβικής, συμμετέχει στην Τρίτη Σταυροφορία σαν γραμματέας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου αλλά επίσης και σαν μαχητής, κατάσκοπος και μέρος της διοίκησης της Κύπρου τόσο με τους Άγγλους όσο κι αργότερο με τον Guy de Lusignan.
Ο βαθύς του έρωτας για την κόρη του γιατρού, την Ειρήνη, μια δυναμική προσωπικότητα, έτη φωτός μπροστά από την εποχή της, έχει τραγικό τέλος, αφού αυτή πεθαίνει λίγο μετά το γάμο τους.
1973-4
Ο Tom Scott, αρχαιολόγος, συμμετέχει στις ανασκαφές στην Σαλαμίνα. Ο καρμικός του έρωτας για την Αγγελική, επίσης αρχαιολόγο, τον οδηγεί να ανακαλύψει ότι είναι η μετενσάρκωση του Alan Archer και της Ειρήνης. Την χάνει όμως πολύ γρήγορα στην Τούρκικη εισβολή στο Πέντε Μίλι. Αποφασίζει να μείνει και να φροντίσει την κορούλα της, τη Ζωή.
2010
Όταν ο Tom Scott πεθαίνει αφήνει το σπίτι του στις Πλάτρες στον γιο του από τον γάμο του στην Αγγλία, Justin, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος επέλεξε να διακόψει την επικοινωνία με τον πατέρα του όταν αυτός έμεινε στην Κύπρο αντί να γυρίσει στην οικογένειά του. Για να διεκδικήσει το σπίτι πρέπει να λύσει έναν γρίφο, συνυφασμένο με την ζωή του Alan Archer στο νησί. Στην προσπάθεια αυτή, βοήθεια του προσφέρει η Ζωή, αλλά οι δυο νέοι δεν γνωρίζουν ότι και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο για δικό τους όφελος.
Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει πως το δαχτυλίδι ενώνει τις ζωές των τριών αυτών Άγγλων λόγιων που επισκέπτονται την Κύπρο σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Ένας ύμνος για την Κύπρο, το βιβλίο περιγράφει γλαφυρά τα δεινά της δια μέσου των αιώνων, αλλά και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της. Με έμφαση στην φωτεινότητα των χρωμάτων της, την εντονότητα των αρωμάτων και των γεύσεων της, αποτελεί εκτός από ιστορικό και ηθογραφικό μυθιστόρημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *